one moment please

 

Vaak gestelde vragen

Vind de antwoorden op je vragen voordat je een beslissing neemt. Staat je vraag er niet tussen? Contact ons.
Stoort het MoCA® signaal het kabeltelevisiesignaal?

Kabeltelevisiesignalen bevinden zich tussen 5 MHz en 862 MHz of (nieuwe situatie) 5 MHz en 1218 MHz. De MoCA® adapters die wij bieden, zoals de DualGig® bieden de mogelijkheid om de laagste frequentie aan te passen zodat het MoCA® signaal het kabeltelevisiesignaal niet kan storen.

Je kunt dus supersnel internetten en gelijkertijd televisie kijken, ook HD televisie.

Hoe sluit je een MoCA® adapter aan?

De nemen de DualGig® MoCA® adapter als voorbeeld.  Deze heeft twee aansluitingen voor een coaxkabel (dit zijn de twee linker connectoren, we noemen dit type F-female connectoren). Ook zijn er twee aansluitingen voor netwerkkabels (LAN1 en LAN2).

De linker F-female connector (“TV”) is de aansluiting voor het kabeltelevisiesignaal of (als de MoCA® adapter bij je televisie is geplaatst) de aansluiting naar je televisie.

De MoCA® adapter produceert het MoCA® signaal (voor de internetcommunicatie) en biedt dat enkel op de rechter F-female connector aan.

Je binnenhuis coaxnetwerk is dus bij beide MoCA® adapters aangesloten op de rechter F-female connector (“Coax”).

Anders gezegd, de linker F-female connector is de aansluiingt zonder het MoCA® signaal, de rechter F-female connector is de aansluiting waar ook het MoCA® signaal op zit.

Kan ik MoCA® adapters van verschillende fabrikanten in hetzelfde netwerk gebruiken?

Ja dat gaat prima op voorwaarde dat alle adapters aan het MoCA® protocol voldoen. Er zijn nog steeds MoCA®-1.0 en MoCA®-1.1 adapters in de markt. MoCA®-2.0 en hoger werken prima hiermee samen.

Wel is het zo dat de MoCA® adapter met de laagste snelheid de snelheid van het de hele verbinding bepaald. Wil je dit voorkomen, zorg er dan voor dat alle MoCA® adapters hetzelfde type zijn.

Wat zijn de voordelen van MoCA® adapters ten opzichte van een oplossing via het lichtnet (PowerLine ®)?

Een woning bevat veel meer stopcontacten dan coaxaansluitingen. Je zou dus denken dat internet via het lichtnet beter is. Wij zijn van mening dat dit zeer zeker niet het geval is.

Een coaxkabel wordt enkele gebruikt voor het transport van televisie- en internetsignalen, er komt geen spanning op de coaxkabel.

Omdat alle elektrische apparaten via hetzelfde lichtnet aangesloten zijn, bevinden zich op het lichtnet veel storende signalen door bijvoorbeeld het aan- en afschakelen van apparaten, door slechte- of verouderde voedingen of door storende dimmers, spanningsomzetters LED-verlichting. Al deze stopsignalen veroorzaken verstoring van de communicatie tussen de lichtnetadapters (Powerline® adapters) wat ernstige gevolgen heeft voor de stabiliteit en snelheid van het internetsignaal.

Een ander groot probleem ontstaat als twee adapters of verschillende elektrische fasen aangesloten zijn wat een hoge een van het communicatiesignaal veroorzaakt (en dus tragere verbindingen). Al met al een groot probleem als de Powerline® adapters ook gaming en voor HD televisie aansluitingen gebruikt worden.

Van al de genoemde problemen hebben MoCA® geen last en zorgen voor een stabiele, snelle en continue internetverbinding

Waarom is een MoCA® adapter energiezuinig?

MoCA® adapters bezitten een ‘sleepmode’. Als er gedurende een bepaalde tijd geen internetverkeer is, gaat de MoCA® is een ‘slaapmode’ waardoor de energieopname zeer gering is.

Als er weer internetverkeer plaatsvindt, wordt de MoCA® adapter in een zeer korte tijd weer actief. Zo snel dat een ‘gamer’ het nauwelijks zal merken!

Hoe meet is de snelheid tussen de MoCA® adapters?

De MoCA® adapters in onze shop, zoals de DualGig® MoCA® adapter heeft een menu dat je via je webbrowser benaderen kunt. Het wordt uitgebreid uitgelegd is het manual.

In het menu is de matrix opgenomen die de snelheden tussen de MoCA® adapter ‘real time’ laat zien. Zo zie je direct hoe hoog de snelheid is en of die verandert. Erg handig!

Hoe lang kan mijn coaxkabel tussen 2 MoCA® adapters zijn voor een goede internetverbinding?

MoCA® staat veel demping toe voordat de verbindingssnelheid van 1 Gbit terugvalt naar 100 Mbit. Die demping wordt door passieve kabeltelevisieproducten maar ook de coaxkabel veroorzaakt.

Hoeveel demping een coaxkabel veroorzaakt hangt van het type coaxkabel af. Kijken we naar de meest gebruikte coaxkabel, een 7 mm dikke coaxkabel (vaak aangeduid met de benaming coax-12 of coax-9) dan is de demping van een coax-9 rond de 1500 MHz circa 16 dB per 100 meter.

Je kunt met een coax-9 type kabel 200-250 meter overbruggen zonder de Gbit verbinding tussen de MoCA® adapters te verliezen.

Wat bedoelen jullie met 'snelheid'?

De term ‘snelheid’ wordt natuurlijk voor gebruikt als het over internet hebben, maar ‘snelheid’ op zichzelf zegt niet zoveel als we niet erbij schrijven welke snelheid we bedoelen. Zo is er geen groot verschil tussen de verbindingssnelheid, bruto snelheid en netto snelheid.

De verbindingssnelheid is de snelheid van de verbinding zelf maar zegt nog niet zoveel over de snelheid van de data die over die verbinding gaat.

Zo kun je bijvoorbeeld een Gbit verbindingssnelheid hebben. Dat wil dat zeggen dat in je internet-apparaten een communicatiemogelijkheid aanwezig is van 1 Gbit (ofwel 1000 Mbit, en soms lees je 1000BaseT) maar als je internetabonnement niet sneller is dat 40 Mbit dan is dat de beperkende factor.

Dan is er nog iets wat het begrip snelheid verwarrend maakt. Internetdata bevat niet enkel de nuttige informatie maar ook ‘bijproducten’ zoals foutcorrecties en adresgegevens (waar de data naar toe moet en waar die vandaan komt), wat wij noemen de ‘brutodata’, maar waar je in geïnteresseerd bent is de ‘nettodata’, de data die werkelijk nuttige informatie bevat.

MoCA® adapters leveren per kanaal van 100 MHz een bruto snelheid van minimaal 600 Mbps en een netto snelheid van minimaal 400 Mbps over een Gbit-verbinding tussen de adapters.  Dit is een uitzonderlijk snelle, en bovenal stabiele en betrouwbare datasnelheid.

Bekijk het onderstaande filmpje over het OSI-model. Het geeft goed weer waar data uit bestaat en hoe het zicht over het internet voortbeweegt.

Wat is de 'Multimedia over Coax Alliance' (MoCA®)?

MoCA is in januari 2004 opgericht en als een organisatie voor een open industrie standaard organisatie voor breedbandaansluitingen en toepassingen ervan in woningen.

MoCA Home™ biedt de ruggengraat (‘backbone’) voor Wi-Fi-netwerken.

MoCA Access™ is de technologie bedoeld als verlenging van de glasvezelaansluiting dat gebruik maakt van de bekende sterke punten van MoCA-technologie op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid, snelle opkomsttijden (ook wel ‘low latency’ genoemd) met gebruik van het bestaande coaxnetwerk.

Wat is MoCA technologie?

MoCA-technologie is het transportprotocol van OSI laag 2 waarmee de data kan worden verdeeld over de bestaande coaxnetwerk in woningen. De primaire taak van MoCA-technologie is de bezorging van datapakketten naar hun bestemming te garanderen.

Welk probleem lost MoCA technologie op en hoe maakt het mijn huisnetwerk betrouwbaarder?

Woningen en  appartementen hebben vaak dikke muren en plafonds wat invloed heeft op de kwaliteit van het draadloze netwerk.

Wi-Fi®-technologie is een zg. gedeeld medium; hoe meer netwerkapparaten er op het netwerk zijn, des te minder bandbreedte er voor onder apparaat beschikbaar is. Een op Wi-Fi gebaseerd netwerk bereikt vaak niet elke ruimte in de woning en signalen gaan niet of moeizaam  door muren. En tenslotte er de gevoeligheid voor storingen met het netwerk van een buur.

Producten die gebruik maken van PowerLine zijn gemakkelijk te gebruiken, er zijn immers vaak stopcontacten in elke kamer. Maar elektrische aansluitingen zijn onderhevig aan storingen door alledaagse huishoudelijke apparaten zoals stofzuigers, magnetrons en DECT-telefoons. Het is geen ideale manier van datadistributie van HD- of ultra HD-inhoud en wordt beïnvloed door de conditie en de ouderdom van het elektriciteitnetwerk.

Netwerkkabels (Cat5/6) voor vaste aansluitingen zijn prima alternatieven en bieden de prestaties en betrouwbaarheid gelijk aan die van MoCA. Netwerkkabels zijn echter niet vooraf geïnstalleerd in elk huis, zoals coax dat vrijwel altijd wel is. Vaak hebben woningen al 2 coaxaansluitingen beschikbaar.

Ons advies is om bij het ontwerpen van een huisnetwerk zowel Wi-Fi als ook MoCA-technologie te overwegen voor maximale prestaties en tevredenheid.

Werkt MoCA technology via elk type coaxkabel?

Ja, als je via de coaxkabel televisiebeelden ontvangen kunt, werkt de coaxkabel ook goed om MoCA signalen te transporteren.

Hoe snel is MoCA?

MoCA 2.0 biedt 1 Gbps verbindingssnelheden tussen de MoCA adapters.

MoCA 2.5 biedt 2.5 tot 3.5 Gbps verbindingssnelheden (afhankelijk of de D-high of D-extended band gebruikt wordt). Deze MoCA technologie is compatibel met MoCA 2.0 and MoCA 1.1.

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ?Contact

Ons serviceteam geeft u graag advies
OPENDINGSTIJDEN
Maandag-Vrijdag: 9:00 - 17:00
Zaterdag en zondag: Gesloten
BEZOEKADRES
Vivaldistraat 4
3816VM Amersfoort
Nederland
TELEFOON
+31 33 77 0501
+31 653 177 953
MAIL
info@internetovercoax.nl
https://internetovercoax.com/wp-content/uploads/2018/03/MoCA_logo_230x40.png
De absolute winnaar voor supersnelle Gbit-internetconnectiviteit via bestaande coaxkabels.
Ongelooflijk eenvoudig aan te sluiten, verbazingwekkende stabiliteit en topsnelheid.
Installeer MoCA-adapters en beloon jezelf met supersnel internet via bestaande coaxkabels.

Algemeen

Supersnel Internet over Coax ©Cable Home BV-2018. Alle auteursrechten en databankrechten ten aanzien van deze pagina's worden uitdrukkelijk voorbehouden.

Translate »