one moment please

 

Heb jij dat ook?

Heb jij dat ook? Traag en moeilijk bereikbaar Wifi of
een nieuwe kabelmodem met netwerkaansluitingen
ipv coaxaansluitingen?

Kabelmodem met netwerkaansluitingen

We hadden een abonnement bij de kabelexploitant. De coax kwam in de woning binnen en was op het kabelmodem aangesloten. Die zorgde voor het draadloze internetverkeer in de woning. We hadden twee televisies, een in de woonkamer en een in de slaapkamer.

We hoorden dat er ook een glasvezelaansluiting aangeboden werd en besloten over te stappen naar een aanbieder. De overstap ging prima. Het oude kabelmodem ingeleverd, het nieuwe kabelmodem met twee settopkastjes voor beide televisies ontvangen. En toen….tja was geen televisie op het nieuwe kabelmodem aan te sluiten. Wat bleek, het nieuwe kabelmodem had enkel netwerkaansluitingen en geen coaxaansluitingen. We moesten dus op een of andere manier een netwerkverbinding maken vanaf het nieuwe kabelmodem en de settopkastjes.

Gelukkig lagen er coaxkabels! Met de MoCA®adapters was het snel en probleemloos opgelost. Een MoCA®adapter op het kabelmodem aangesloten en een settopkastje op de andere MoCA®adapter aangesloten en het probleem was opgelost!

Slecht WiFi

Wij keken televisie, belden mobiel en zochten informatie via het WiFi.

WiFi heet ook wel ‘draadloos internet’, wij noemden het steeds vaker ‘hopeloos internet’; trage verbindingen, moeilijkheden bij het inloggen en haperende beelden. Later in de avond als de hele buurt op het internet leek te moeten zitten en namen de problemen alleen maar toe. Ook op 2e verdieping van de woning was het werkelijk hopeloos.

We begrepen dat een extra WiFi punt (access point) op de 2e verdieping nodig was, maar dan wel met een netwerkkabel op de kabelmodem aangesloten.

Dat was ook direct de volgende uitdaging, een netwerkkabel naar boven trekken was niet mogelijk. Ook de kabel zichtbaar door de kamer te trekken kreeg geen applaus van het gezin. Ik probeerde Powerline (internet via het lichtnet) maar dat bleek onstabiel en zwaar gestoord door ‘netvervuiling’.

Er ging wel een coaxkabel naar de 2e verdieping en dat gaf de oplossing! Twee MoCA®adapters aangesloten, een op het kabelmodem aangesloten en aan de andere het extra access point. Probleem opgelost, de rust is weergekeerd!

HERKEN JE HET PROBLEEM, WIL JE ADVIES?Contact

Ons serviceteam geeft u graag advies
OPENDINGSTIJDEN
Maandag-Vrijdag: 9:00 - 17:00
Zaterdag en zondag: Gesloten
BEZOEKADRES
Vivaldistraat 4
3816VM Amersfoort
Nederland
TELEFOON
+31 33 77 0501
+31 653 177 953
MAIL
service@internetovercoax.nl
https://internetovercoax.com/wp-content/uploads/2018/03/MoCA_logo_230x40.png
De absolute winnaar voor supersnelle Gbit-internetconnectiviteit via bestaande coaxkabels.
Ongelooflijk eenvoudig aan te sluiten, verbazingwekkende stabiliteit en topsnelheid.
Installeer MoCA-adapters en beloon jezelf met supersnel internet via bestaande coaxkabels.

Algemeen

Supersnel Internet over Coax ©Cable Home BV-2018. Alle auteursrechten en databankrechten ten aanzien van deze pagina's worden uitdrukkelijk voorbehouden.

Translate »